PANONIJA AD PANČEVO

Prva pančevačka radionica za proizvodnju sapuna pod nazivom “Gradska radionica sapuna i sveća” osnovana je pri vojsci 17. aprila 1948. godine. Od tada brojne generacije daju doprinos rastu kompanije u modernu Industriju kućne hemije i kozmetike. Društvo 1975. godine menja naziv u “Panonija” pod kojim i danas posluje, a od 2000. godine iz društvenog vlasništva postaje akcionarsko društvo, a većinski vlasnici postaju zaposleni i bivši zaposleni. Većinski vlasnik akcionarskog društva 2005. godine postaje Gaspetrol doo, dok deo akcija i dalje pripada zaposlenima. Osnovna delatnost preduzeća sada je proizvodnja deterdženata, sapuna, sredstava za čišćenje i poliranje namenjenih za održavanje čistoće u domaćinstvu i industriji.

Ponos kompanije predstavljaju najprodavaniji proizvodi koji su postali sinonim za kvalitet i neizostavni su deo svakog domaćinstva: Panol pasta, Štirak, Sona kiselina, WC Saniper, Cevtok i Snežnik.

Proizvodni program preduzeća čine: kozmetički proizvodi (šamponi za sve tipove kose i tečni sapuni), tečni detergenti za ručno pranje posuđa, program za pranje i negu veša, sredstva za pranje i čišćenje, pomoćna sredstva za pranje i čišćenje, auto kozmetika i sredstva za dezinfekciju. Proizvodni program je kompletiran proizvodnjom PE i PET ambalaže za sopstvene potrebe.

Za potrebe kompanija razvijena je široka paleta tenderskih proizvoda pod brendom PAN, koje odlikuje niska cena proizvoda uz korektan nivo kvaliteta. Delatnost se obavlja u sopstvenom proizvodnom prostoru (7.250 m²), koji se sastoji od proizvodnih hala, magacina sirovine i gotovih proizvoda, radionice i upravne zgrade u Pančevu i magacina gotove robe u Kraljevu i Nišu.